• Wayang

  Pak Sagio a leghíresebb wayang(árnyékbábu)-készítő mester Yogyakartában. Az a megtiszteltetés ért, hogy megnézhettem hogyan dolgoznak a műhelyében és mesélt a wayang-készítő mesterségről.
  Nagyon sok munkám van ebben a videóban, sokat tanultam megint az elkészítése közben, szóval ha tetszett kérlek nyomj egy lájkot és oszd meg!
  Köszönöm a segítséget a felvételeknél és a fordítás pontosításánál Nurmannak!
  https://www.instagram.com/nurmankurniawan/

  Tovább
 • Kacsapásztor

  Pak Sumar egy indonéz kacsapásztor. Amikor először érkeztem ide, nem értettem mit keresnek a kacsahordák a rizsföldeken. Nagyon cukik voltak, csapatban mozogtak és kacsáskodtak.
  Úgy döntöttem, a téma megér egy kutatást, megtaláltam Pak Sumart és megengedte, hogy kövessem a kamerával, megmutatta hogy mit csinál, mesélt arról, hogy hogyan él milyen is ez a kacsabiznisz.
  Láthatjátok a felvételen, hogy hatalmas szél volt aznap, és mivel egyszemélyes hadseregként próbáltam helyt állni mint kamerawoman, interjúztató és mikrofonos ember, sajnos az utóbbira már nem tudtam annyira figyelni mint amennyire kellett volna így sajnos a hang katasztrofális lett.
  Megmentőm, Kiki volt aki nagyon ért a hangtechnikához és sokat javított a hangon így már egészen jó lett - Köszönöm Kiki! https://www.instagram.com/bejoshouse/
  Nagyon szeretném megköszönni Nurmannak a fordításban a segítségét! https://www.instagram.com/nurmankurniawan/
  Pár dologot Pak Sumar már csak az után mondott el nekem, hogy nem szegeződött rá a kamera, például, hogy soha sem volt Balin, de az az álma hogy egyszer majd eljut oda.
  Ez az első videóm angol és magyar felirattal és a Never a Weekend Home jóvoltából pedig olasz felirat is került rá!
  https://www.facebook.com/neveraweekendhome/
  Mit szóltok hozzá?
  Jövőhéten érkezik a következő videóm, a leghíresebb wayang készítő mesterről és a munkásságáról.

  Tovább
 • Dengue láz és hastífusz

  Milyen érzés dengue lázasnak lenni? Hastífusz?! Rettentően ijesztően hangzanak ezek a betegségnevek Európai szemmel, ezek tényleg olyan veszélyesek? A dengue lázat csonttörő-láznak is hívják mert ahhoz hasonló fájdalmat okoz, igaz ez? Milyen érzés hastífuszosnak lenni? Mennyire veszélyesek ezek?

  Én dengue lázzal indítottam az évet, Tengerczki pedig nemrég volt hastífuszos.

  Ezekről a kérdésekről fogunk egy kicsit elmélkedni.

  Tartsatok velünk!
  /Egyikünk sem egészségügyi szakember, így minden amit hallotok az vélemény és tapasztalat!/

  Tovább
 • Interjú - Világjárók klubja Bécs

  Méreg Attila - a Világjárók Klubja Bécs szervezőjével beszélgetek :)

  Tovább
 • Madura sziget | random tüzek, óriások, motortúra

  Az emberek nagyrésze Jáváról sem nagyon hallott, Maduráról pedig valószínűleg pláne nem. Ez a "kis" sziget Jáva keleti partjainál fekszik.
  Nem a legbiztonságosabb hely, szerencsére velem semmi negatív nem történt. Megnézünk egy helyet, ahol tűz jön fel a földből. Az indonézek valamiért abban a hitben vannak, hogy a régiek hatalmas emberek voltak, akár a 6 métert is elérték.... nade, megláttok mindent úgyis!

  Tovább
 • Mi történik most Jáván? | Kígyó, szellemek | Indonézia

  Miben változott az élet most itt? Szellemekkel riogatják a helyieket Jáván hogy maradjanak otthon. Kígyó keltett fel az egyik reggel - most van/lesz lockdown? Ilyesmi dolgokról mesélek nektek most. ????

  Tovább
 • Lefertőtlenítették a kertem | COVID-19 | Indonézia

  Tovább
 • Füstölő vulkánok, homoksivatag | Bromo Tengger Semeru Nemzeti park

  A Bromo Tengger Semeru nemzeti parkban "található" Indonézia leghíresebb napfelkeltéje. A Bromo folyamatosan füstölt amikor ott voltam és a Semeru is kitört kicsit, csodálatos volt. Láthatjátok miért adom fel a homoktengerben való motorozást, és felmászunk a Bromo kráterének a pereméig és belenézünk a föld gyomrába :) Tartsatok velem!

  Tovább
 • Táncol az utca - karnevál Jogjában

  Szőrös majomarcú lányok, horrorfilmbe illő nyúl, furcsán mozgó bogarak, táncoló fák és koronás Davy Jonesok ünnepelték Yogyakarta 263 születésnapját.
  Mivel az esemény 2 óra hosszú volt, ezért elég erősen megvágtam így maradt ~8 perc, eredeti zenével, hogy autentikus legyen ;)
  Majdnem hogy páholyból vettem fel a karnevált, mivel sikerült beosonnom a sajtó részlegre, így sokkal jobban láttok, mintha ott lettetek volna (tűzijáték feeling, tv-ben jobb mint élőben).

  Tovább
 • Bányászok egy aktív vulkáni kürtőben | Ijen vulkán

  Az Ijen vulkánon dolgozó bányászok a világ egyik legveszélyesebb munkáját végzik. 1989 -ben 25 munkás fulladt meg a mérges vulkáni gőzök miatt..... Nagyjából 0 védelemmel dolgoznak a vulkáni maró mérgező füstben. Ebben a videóban megmutatom hogyan dolgoznak, mit csinálnak, milyen szörnyen megterhelő és egészségkárosító munkát végeznek rettenetes körülmények között - és beszélgetek egy picit az egyik kénbányásszal.

  Tovább