Vietnámi drip használata - lépésről lépésre

10

Szeretném nektek megmutatni az egyik kedvenc kávéfőzési módszerem, mert Magyarországon még nem találkoztam vele, és kiváló kávét lehet vele főzni. Ez pedig a Vietnámi kávéfőző/drip. Indonéziában használtam sokat, mert az indonézek úgy főznek kávét mint a törökök: simán belerakják az őrölt kávét a pohárba, majd leülepszik - és nem igazán szerettem ezt a zaccos kávét - szóval kellett egy alternatíva. Így esett a választásom a vietnámi drip kávéfőzőre mert olcsó, praktikus és szerintem zseniálisan jó kávét lehet vele készíteni. 

A kávé elkészítéséhez nincs szükségetek semmi másra csak forró vízre, vietnámi kávéfőzőre, pohárra és őrölt kávéra. 

Vietnámi drip

Összeállítjuk a drip-et:
Vietnámi drip drip

Körülbelül a vonalig megtöltjük kávéval, majd jó erősen összetömörítjük, hogy a forró víz lassan tudjon átfolyni rajta. Elméletileg az igazi jó vietnámi kávé 20 perc után kezd el lecsöpögni... na, nekem a maximum az olyan 5 perc volt, van még hova fejlődnöm :). A kis fémsipkát is rárakjuk a kávéra, hogy még jobban lenyomja, és tömörebb legyen. 

Vietnámi drip belülrőlJól beletömörítjük a kávéttömörítés

Ráöntjük a forrásban lévő vizet - ezzel lehet trükközni, hogy mennyit öntünk rá, mennyi kávét szeretnénk. Az általánosan elmondható, hogy ami az elején csöpög le, az erősebb, aromásabb kávé és ami később jön az már kicsit vizesebb - aki nagyon erősen szereti a kávét, annak azt ajánlom, hogy figyelje ahogy csöpög, és pár perc után vegye le a drip-et a pohárról, így igazán erős kávét kap. Én szeretem végigvárni, mert így pont olyan lesz ahogy én szeretem - se nem túl erős, se nem túl gyenge.

 ráöntjük a vizetvárjuk hogy csöpögjön

csöpög

Amikor lecsöpögött a kívánt mennyiség ízlés szerint cukrozzuk, tejezzük stb. és már lehet is inni! 
Egészségünkre! :)

Próbáljátok ki ti is, itt tudtok rendelni vietnámi drip kávéfőzőt (ebay):

 

KATT