Véletlenszerű gondolatok

P1040374 masolata

 

Indonézia a csirkék és a motorok országa - tavaly még volt egy csirke reggelizôtársam, a másik helyen ahol laktam, mindig jött amikor reggeliztem, és kapott némi hamikát ô is, csirke akit Stressz-nek neveztem el, kicsit szívbajos egy lény volt - de egy darabig kitartóan jött mindig, és reggelizett velem. Indonéziában mindenhol van csirke, kapirgálnak mindenfelé, az úton, út mellett, a szemétdombon, stb. Szent meggyôzôdésem, hogy az indonéz csirketársadalomban él valami hiedelem, hogy a mennyországba kerülnek, vagy valami szuper dolog történik velük ha elüti ôket egy motor - ha megy az úton az ember mocival, a csirkék elôször szépen kihúzódnak az út szélére, majd amikor már közel van az ember, akkor elkezdenek fejvesztve rohanni a motor felé hangosan kotkodácsolva mintha el akarnák üttetni magukat. Egyelôre, még én voltam az ügyesebb, nem juttattam egy csirkét se a mennyországba - de keményen próbálkoznak a szárnyasok minden nap.

Ma nagyon megkönnyebbültem. Visszaértünk Jogjába és egy ideje néha azt éreztem amikor gyorsan mentem a motorral (3-4-es fokozat), hogy oldalra hullámzik, hintázik - ezt nem tudom jobban megfogalmazni, rettentô furcsa érzés volt, néha le is kellett lassítanom miatta, mert bizonytalannak éreztem az egyensúlyom. Nem értek a motorok szereléséhez, talán annál már többet tudok, mint amit egy sima kresz-tanfolyamon tanítanak, de nem sokkal - el se tudtam képzelni, mi lehet a gond. Mivel csak néha éreztem, az járt a fejemben, hogy mi van, ha az én egyensúly-rendszeremmel van gond, ha agyrákom van, és ez az elsô tünet, hogy szórakozik velem az egyensúlyrendszerem és "hintázok" oldalra. Ma elvittem a szervízbe, ahol elmondtam a szerelônek, hogy mit érzek, és kiderült hogy a motor felfüggesztésével (lehet, nem ez a megfelelô szakszó) van gond, el van romolva. Iszonyatosan megkönnyebbültem, hogy nincs agyrákom, a teleszkóp (asszem ezt teleszkópnak hívják, ha nem, javítsatok ki) lyukas - ahogy a képen is láthatjátok.

Az új mottóm: https://youtu.be/Vn_ZkI7-IZ4

Gyakori jelenség Indonéziában, hogy az esküvôket, külônbözô szociális eseményeket az úton tartják. Lezárják az utat, felépítenek egy kis tetôt fölé és megy a bulika. Ez egyrészt idegesítô tud lenni, hogy marha nagyot kell kerülni egy bulika miatt, másrészt pedig marha vicces, amikor navigál a gps, megy az ember aztán egyszercsak putty, ott egy buli. Hazafelé is megtörtént ez, ahogy a képen is láthatjátok, bár ami extrán vicces, hogy a gps szerint balra kellene kanyarodni - ahol nincs út. Ez is gyakori dolog, hogy ordít a gps hogy fordulj balra és nincs ott semmilyen út - esetleg egy ösvény ami átvezet a rizsföldön - kedves google maps, ha már körülbelül egész Indonéziát meg lehet tekinteni streetview-n ezeket a hibákat hogy sikerül elkövetni?