Motor és indonéz filmek

105566412 739589783248841 2710458237319405720 n

Mi történt velem az elmúlt majdnem 2 hónapban, hová tūntem?
Egyrészt sok dolog, másrészt nem túl sok.
Befejeztem az elsô (igazából 2.) nyelvtanulós évemet, nem cicóztak, vizsgák és beadandó-halmok jellemezték az elmúlt pár hetem. (online minden)
Nagyon régóta szerettem volna lecserélni a motorom most már egy rendes, kuplungos motorra????️, ezt sikerült abszolválnom, nagy nehezen, 4 hónap küzdés után (thank you corona????)
Koronavírus-karanténféleség volt itt is, tehát elég ingerszegény-házhoz kötött élet - nem sok beszámolnivaló.
Néztem sok indonéz filmet, nyelvgyakorlásképp. Kicsit tele is lett a "tököm" a muszlim filmekkel, de komolyan fejbôl tudom már az összeset.
1, van egy jó muszlim férfi aki mindenkinek segít, mindenki isteníti, mindent megold, nôk olvadoznak érte.
2, van egy nô, talalkoznak egyszer, gyorsan felesegül is veszi a többi nô sir.
3, lesz valami probléma, a nagy jóságából kifolyólag a férfivel, pl megment egy nôt aki öngyilkos akar lenni/halálosan depressziós hogy nem ôt vette felesegül stbstb.
4, de minden megoldódik mert második feleségnek felesegül veszi (én ezt totál nem értem, az esküvôn a férfivel szemben az apa van, és nem a nô????) kivéve hogy mindkét nô boldogtalan es féltékeny de ezt finoman teszik, rebben a szemük meg könnyeznek, a falnak dôlve, titokban.
5, az elsô feleség mindig igazi muszlim nô, fejkendôs, sokszor eltakart arcos (ninjaaa), így elfogadja a másikat (Iszlámban a mások segítése nagyon fontos elem).
6, megint jön valami probléma, és a második feleség valamilyen oknál fogva haldoklik /vagy lelép azzal a felkiálltással hogy azt hitte a házasság mindent megold, de neki egyedül kell erôsnek lennie ezért mittudomén elmegy árvakat menteni xy helyre, természetesen a férje engedélyével. Ha a haldokló verzió van, akkor igazán megtér a második feleség (aki nem annyira szigorú muszlim volt eddig, fejkendôt se hordott), azaz megkéri a férfit hogy vezesse az imádkozást, és közben meghal.
Ezzel most kb 8 filmet foglaltam össze, mert mindegyik nagyjából erre épül.
Közben nagyon sokat imádkoznak és allahoznak.
Érdekes tapasztalás volt, de ettôl is besokalltam most.
Készülök mindenféle videókkal a jövôben, de mivel itt vadul tombol sajnos még a korona, így másféle dolgokról fogok mesélni, inkább a helyiek élete, hogyan élnek lesz a fókuszban.